10è aniversari de l’Observatori del Paisatge i centenari de les escoles normals

L’Observatori del Paisatge celebra el seu desè aniversari avui amb un acte que inclourà la presentació d’un breu vídeo promocional i un concert del grup Hardwoods. L’acte tindrà lloc al pati de l’hospici a dos quarts de deu del vespre. Aquesta festa forma part del programa d’activitats 10+10, que commemora els deu anys de l’Observatori, deu anys de la Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya i quinze anys de l’aprovació del Conveni europeu del paisatge.

olot_gros

L’Observatori del Paisatge de Catalunya és un ens d’assessorament de l’administració catalana i de conscienciació de la societat en general en matèria de paisatge. La seva creació respon a la necessitat d’estudiar el paisatge, elaborar propostes i impulsar mesures de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya en el marc d’un desenvolupament sostenible.

I en motiu del centenari de la creació de les escoles normals de mestres (masculina i femenina) de Girona, l’Arxiu i la Facultat d’Educació i Psicologia de la Universitat de Girona organitzen una exposició itinerant que dóna a conèixer la trajectòria històrica d’aquests centres d’ensenyament i l’evolució dels estudis de mestre a Girona en el darrer segle. L’exposició ‘Centenari de les escoles normals de mestres de Girona, 1914 -2014’ es pot veure a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa fins al 31 de juliol. L’entrada és gratuïta.

 

Categories: Cultura, Natura, i Uncategorized.