11 de maig De la genialitat a la Garrotxa

Avui el surrealisme està de celebració per molts motius. Aquest, va ser un dels moviments artístics més potents del segle XX gràcies a molts artistes, especialment Salvador Dalí. El que avui hagués celebrat el seu aniversari va entendre molt bé la societat en la que vivia i va saber autoetiquetar-se com a geni. Era principalment conegut per la seva suposada bogeria, primer, i pel seu gran talent en l’art de la pintura, però realment tenia moltes més inquietuds i passions com la ciència o l’escriptura. No es pot parlar de Dalí sense anomenar a Gala. Molts experts en la matèria conclouen que el motor principal que provocava les excentricitats i obres mestres del geni eren gràcies a la relació íntima i amorosa que l’artista mantenia amb la seva musa.

El món dels somnis també és el gran element indestriable del geni juntament amb la figura de Freud i el subconscient. La història de Dalí remet a reflexionar sobre tants i tants casos de dones que no han passat a la història, però que sense elles grans genis de la història possiblement no havien tingut tant èxit per falta d’inspiració. Picasso és un altre exemple de vida i obra que alimenta aquesta idea, ja que segons els experts, les millors obres del pintor són les que estan inspirades en les seves amants. El mestre va arribar a tenir diferents muses en les múltiples etapes de l’artista esdevenint un autèntic vampir de la inspiració. Un cop fet aquest repàs per dos dels artistes més importants del segle XX ens preguntem, què ens tindrà preparat aquest cap de setmana la nostra estimada comarca de La Garrotxa?

La millor manera de saber-ho és descobrint-ho: música, anxovetes, coreografies, balls, tallers, Olot antic, presentacions, shows i molt més!

Estàs pensant a passar uns dies a la Garrotxa i necessites un hotel? A Hotel l’Estació Olot t’oferim molt bon servei, vine i gaudeix del bo i millor de la comarca clicant aquí!

Categories: Activitats, Arts, Cultura, i Turisme.