De la cultura a Sidonie

Durant bona part de la història de la humanitat, la literatura ha anat il·luminant les ments de les persones. La cultura s’ha erigit a cop d’escriptura, primer a mà, més tard mecànicament i, finalment, també ha acabat essent virtual. L’evolució de la indústria marca un abans i després en el transcurs de la humanitat. Tothom coincideix en que la invenció de la impremta va suposar una gran revolució.

La capacitat gairebé màgica de poder madurar i plasmar en un paper o pantalla un corrent de pensaments determinats sota l’escriptura és fantàstica. Diuen que el coneixement real està a dins nostre i quan aprenem quelcom nou, realment el que fem és rememorar-ho, o això deien els filòsofs de la maièutica. Sembla que quan es manté una lectura, els pensaments es converteixen en el més semblant als propis. El rol dels escriptors és clau, aquests esdevenen autèntics fars que il·luminen les ànimes dels lectors amb noves històries, reflexions, punts de vista i formes d’escriure. Avui, la cultura i la literatura estan de celebració ja que és l’aniversari d’una gran escriptora, Maruja Torres. Dit això… Què ens tindrà preparat aquest cap de setmana la nostra estimada comarca de La Garrotxa?

Demà hi haurà una xerrada amb l’interessant títol “Què és l’epigenètica?” de la mà del doctor en Medicina i Cirurgia, Manel Estaller. També hi haurà una activitat anomenada “Tot el que has de saber sobre la seguretat a Muntanya” de la mà del membre del GRAE i pister socorrista Albert Soler. Dissabte hi haurà la presentació de la revista El món d’ahir i durant el cap de setmana hi haurà activitats tan rellevants i diverses com el concert de elmini de Sidonie, Georecerca a Olot o la comèdia lírica Tempesta Esvaïda al Teatre Principal d’Olot.

Ja ho sabeu, ens trobem aquest cap de setmana a la comarca més volcànica del territori!

Estàs pensant a passar uns dies a la Garrotxa i necessites un hotel? A Hotel l’Estació Olot t’oferim molt bon servei, vine i gaudeix del bo i millor de la comarca clicant aquí!

Categories: Activitats, Arts, Cultura, Fires, mercats i festivals, Música, Teatre, Tradició, i Turisme.