23 de febrer

Avui 23F es compleix un any més de l’intent de cop d’Estat que va protagonitzar Fernando Tejero i també es commemora des de fa ben pocs anys, l’Operación Palace. Uns van intentar donar un cop d’Estat i altres van donar un cop d’efecte molt potent carregat d’autocrítica i amb la capacitat d’encendre l’alarma en contra de la desinformació. Jordi Évole i el seu equip va qüestionar la fe cega que molta gent té dipositada en els mitjans de comunicació. D’alguna manera van arribar a transmetre que ningú pot acabar de confiar en ningú en matèria d’informació. Sobre el tauler Estatal hi havia una autèntica bomba informativa on s’afirmava que el cop d’Estat que es va produir dècades abans de la mà de Fernando Tejero era fals.

Per unes hores mig país no donava crèdit al que li estaven explicant, tot estava narrat per bona part de les figures principals de la transició espanyola. Així de fràgil pot arribar a ser la realitat en el món el qual vivim. El locutor de ràdio que l’any 1949 va narrar una versió de La guerra dels mons no li va sortir tan bé com al periodista espanyol de gran prestigi internacional, sobretot entre els castellanoparlants. Évole va aconseguir preservar el seu prestigi tot i la gent ofesa i les crítiques destructives.

Després d’aquest petita reflexió… Què ens tindrà preparat aquest cap de setmana la nostra estimada comarca de La Garrotxa?

Doncs de tot: teatre, música, excursions, exposicions i molt més. La desaparició de Wendy és una gran obra que es podrà gaudir aquest cap de setmana al Teatre Principal d’Olot i que té un argument positivament diferent. No us la podeu perdre! També podrem gaudir del concert de Joan Vidal Sextet inspirat en Richard Strauss a l’Orfeó Popular Olotí. Per qui vulgui gaudir d’una visita guiada a l’església de Sant Esteve aquest divendres tindrà un dia esplèndid per aprofitar.

Estàs pensant a passar uns dies a la Garrotxa i necessites un hotel? A Hotel l’Estació t’oferim molt bon servei, vine i gaudeix del bo i millor de la comarca clicant aquí!

Categories: Activitats, Arts, Excursions i rutes, Música, Teatre, Tradició, i Turisme.