Del futbol a la Garrotxa

Tothom que viu en aquest país és conscient de la importància i el gran protagonisme del món del futbol a les nostres contrades. Barça i Madrid coprotagonitzen una lluita cíclica per guanyar el màxim de títols possibles i així demostrar que són els millors. Aquest esport sempre s’ha conegut popularment com el de la gent vaga o de nul·la cultura, la realitat demostra que, com sempre, no es pot generalitzar.

La història del futbol recent també ha aportat referents intel·lectuals. Valdano, Pep Guardiola, Cruyff o El Cholo Simeone són exemples de professionals que han transcendit i trencat amb els estereotips de com ha de ser un professional del sector. Aquests s’han caracteritzat per tenir un plus de reflexió, intel·lectualitzar i percebre des del prisma de l’excel·lència el joc de vint-i-dos homes darrere una pilota. Casualment, avui vint-i-vuit d’abril és l’aniversari del prestigiós entrenador del Club Atlético de Madrid. Aquest va aconseguir recuperar un equip que feia anys que no acabava d’estar bé. El seu popular “partido a partido” i talent per generar un equip sòlid capaç d’anar tots a una va dur-los a competir una final de la Champions contra el Reial Madrid que per una sèrie de detalls varen acabar guanyant els blancs, “el futbol és així”. I un cop comentat el que durant tota la setmana ha estat en boca de tothom, el clàssic, i dedicat aquest petit text a un entrenador un any més gran ens preguntem… Què ens tindrà preparat aquest cap de setmana la nostra estimada comarca de La Garrotxa?

Doncs com cada setmana, la tenim plena d’activitats ben diverses hagudes i per haver: visites guiades a llocs tan emblemàtics com els volcans, esglésies i racons amagats de la ciutat d’Olot, la filmoteca amb projeccions tan originals com la seva versió subtitulada en castellà, concerts com el que avui mateix es celebrarà a la Sala El Torín de la mà de la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, monòlegs com el d’Adrià Creus i molt més!

Com a activitat destacada per a la seva especificitat hi trobem la 3a edició del Festival urbà de dansa i moviment, el Sismoffgraf. Coincidint amb el dia internacional de la dansa, la dansa local hi tindrà el seu lloc predilecte. Ja ho sabeu, aquest dissabte es reuniran les diferents tipologies de danses i companyies de trajectòria professional. Ens trobem aquest cap de setmana a la terra més màgica i volcànica del territori.

Estàs pensant a passar uns dies a la Garrotxa i necessites un hotel? A Hotel l’Estació t’oferim molt bon servei, vine i gaudeix del bo i millor de la comarca clicant aquí!

Categories: Activitats, Arquitectura, Arts, Cultura, Dansa, Esport, Fires, mercats i festivals, Natura, Primavera, Tradició, i Turisme.