A la Garrotxa Vivim Muntanyes!

Una vegada més les muntanyes s’acosten a Olot per oferir un espectacle visual molt impactant i a més a més divulgatiu. Avui divendres 26 de febrer tanquem el cicle que porta el nom de Vivim Muntanyes, una iniciativa imprescindible per tots els amants de la muntanya i també del cinema. Perquè la particularitat d’aquest cicle és que durant dues jornades (la primera va ser el dissabte passat dia 20) es projecten a Olot les millors pel·lícules i documentals en l’àmbit internacional, d’esports de muntanya.

La qualitat i exclusivitat d’aquesta cita està recolzada per un dels festivals de cinema de muntanya més importants del món i que es realitza cada novembre a prop d’Olot; es tracta del Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló. En aquest certamen es premien d’entre centenars de pel·lícules de tot el món els millors projectes audiovisuals de muntanya. Posteriorment a la celebració dels premis, el festival encara un ascens per diferents poblacions del país amb les pel·lícules premiades.

Enguany la gira torna a passar per Olot gràcies als organitzadors de Vivim Muntanyes que preparen espais com el Teatre Principal d’Olot i l’Orfeó Popular Olotí per projectar els quatre millors films del festival entre d’altres. I avui divendres 26 de febrer, a l’Orfeó i a partir de les 20h. podrem gaudir d’una doble projecció.

En primer lloc veurem The Mont Rebei Project, un film que ve de França i que va guanyar el Premi Cervesa del Montseny al millor film +XTREM 2015, i que ens portarà el salt B.A.S.E i l’objectiu d’aconseguir el rècord mundial de caiguda lliure en aquesta modalitat; ho hauran aconseguit?

En segon lloc veurem Jeff Lowe’s Metanoia, una pel·lícula dels Estats Units que es va endur el guardó més desitjat, el Premi BBVA al millor film de Muntanya 2015. Metanoia, com indica la descripció de la pel·lícula, és un terme que indica la revisió del propi pensament i també és el nom que va posar Jeff Lowe a la via que va obrir a l’Eiger i que el va transformar. Actualment la malaltia de Lowe l’ha obligat a desplaçar-se amb cadira de rodes. El documental es reviuen les seves aventures amb les reflexions actuals. Una pel·lícula narrada per Jon Krakauer, l’escriptor de Into the Wild.

En total seran gairebé 100 minuts de cinema i d’espectacle visual que ens regalaran les muntanyes a la ciutat d’Olot i que no ens perdrem!

Categories: Cultura, Esport, Natura, i Uncategorized.