Ampliació del fons fotogràfic a l’Arxiu d’Imatges d’Olot

Els familiars d’Àngel Noguera i Magrià (Olot, 1891-1960) han fet donació d’un nou fons fotogràfic a l’Arxiu d’Imatges d’Olot. Es tracta de 1.572 imatges de temàtica molt diversa: paisatge, tradicions olotines i l’Hospital Sant Jaume.

 arxiu_gros

Noguera va ser una persona molt vinculada a l’Hospital Sant Jaume, ja que era practicant infermer i acompanyava el metge en les visites diàries. Entre 1939 i 1940 va obtenir els títols de practicant en medicina i de podòleg. Feia d’anestesista, d’ajudant de quiròfan i s’ocupava del control i de la higienització del material quirúrgic. També treballava en el negoci de fabricació i venda de cadires que regentava la seva dona, Dolors Falguera i Pujol, a tocar de l’Hospital, per la banda del carrer de Sant Rafel.

Des de jove es va dedicar a la fotografia i l’any 1926 va ser un dels fundadors d’Arte Fotográfico, del Centre Catòlic. Va col·laborar en les revistes i setmanaris de l’època (Revista d’Olot, Misión) i en diversos programes de festes i guies turístiques d’Olot i la Garrotxa.

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa posa a l’abast de tothom el seu fons d’imatges per mitjà d’Internet. Gràcies al cercador del Servei d’Imatges qualsevol usuari pot visualitzar les imatges que custodia l’ACGAX.

També s’hi poden fer cerques per temàtica, ubicació, persones que hi apareixen, data, etc. Les imatges es poden descarregar a baixa resolució per a usos no lucratius, mentre que per a usos comercials l’ús de les imatges està subjecte a les ordenances fiscals de l’Ajuntament d’Olot.

L’ACGAX gestiona prop de 120.000 imatges, provinents de diferents fonts: l’Administració pública, empreses, associacions i particulars, entre d’altres.

Fotografies: Ajuntament d’Olot

 

Categories: Cultura i Museus.