Arriba a Olot la memòria gràfica de les primeres expedicions a l’Antàrtida

El Museu dels Volcans d’Olot acull, fins el 14 de setembre, l’exposició de fotografies ‘L’aventura antàrtica’ (1897 – 1913), inclosa en la programació de la Biennal Olot Fotografia. Les imatges, provinents del Museo Nazionalle della Montagna, Torí, tenen l’objectiu d’apropar el públic a unes vivències inherents a la condició humana: l’esperit de la descoberta i el coneixement dels propis límits.

antartida_gros

L’exposició, produïda per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló, és una mostra de la lluita d’uns homes per conèixer un continent tan inhòspit com desconegut. L’Antàrtida representa el darrer indret no contaminat del planeta, i això explica que hi hagi una especial predisposició per conservar i conèixer aquest territori.

La mostra ofereix un testimoni de primera qualitat del que van ser setze anys de continuades lluites per aconseguir aquell espai verge. Aquestes imatges es combinen amb els aspectes més humans i amb l’aportació de dades científiques sobre les que es van basar les posteriors expedicions.

 

 

Categories: Cultura i Museus.