Arriba la Fira de l’Embotit amb una gran varietat de propostes sobre el taulell

Aquesta setmana arriba una cita important a la ciutat d’Olot. Es tracta de la Fira de l’Embotit que es celebrarà durant tot el cap de setmana. El 12 i 13 de març el firal acollirà aquest esdeveniment que més enllà del protagonista de l’embotit, altres aliments hi tindran una forta presència; sobretot els formatges i la cervesa.

Perquè la bona combinació d’aquests tres elements constitueixen una base destacada de la gastronomia local. I és en aquest espai que l’esdeveniment incideix plenament. L’elaboració pròpia tant del formatge, com de l’embotit i de la cervesa és l’al·licient i atractiu més destacat de la fira. A part de l’espai dedicat als productors, hi haurà també una carpa pel territori convidat especial de l’edició d’enguany; el formatge manxego.

Tot plegat però estarà amanit amb una gran quantitat d’activitats per fer encara més divertida les dues jornades. De manera que a partir de les 10h del matí de dissabte tindrem una llarga llista de propostes per escollir entremig de les 70 parades que conformen la fira. Veurem una granja amb animals; podrem fer passejades amb Poni i fer diferents tallers amb propostes interessantíssimes. Tallers per aprendre com degustar una cervesa, un tast de formatge manxego, un taller d’elaboració de botifarres o una demostració d’especejament del porc. I si això us sembla poc el programa d’aquesta edició també comta amb espectacles com diferents actuacions dels cantadors de Castella de la Manxa o un ball de bastons.

En dos dies ho podreu fer tot i encara tindreu temps per assistir a les activitats paral·leles com visites organitzades a granges properes o la tarda de Ball a la Sala El Torín. Així que no us ho perdeu perquè què millor que passar un cap de setmana a les terres de la Garrotxa i amb aquests plats a taula?

Categories: Fires, mercats i festivals, Gastronomia, i Turisme.