Cap de setmana de música i cinema

La Sala El Torín d’Olot acull demà divendres a les deu del vespre el concert de jazz ‘Ray Gelato & Barcelona Big Blues Band’. Pocs músics com el britànic Ray Gelato han aconseguit que el jazz adquirís la capacitat lúdica, festiva i comunicativa que ell ha sabut impregnar-li. Tant en la seva faceta de saxofonista com en la de cantant, Gelato ha esdevingut el showman del swing per excel·lència. Durant el concert, Gelato estarà acompanyat per la banda ‘Barcelona Big Blues Band’, dirigida per Ivan Kovacevic. Aquest concert està inclòs dins el festival Saxorama organitzat pel Jamboree amb concerts a Olot, Barcelona, Viladecans i Girona.

La mateixa sala acollirà dissabte el ‘Garrotxinàrius Taller’.  Els grups convidats a l’edició d’aquest any són els valencians Urbàlia Rurana i els balcànics Aksak. Els primers oferiran un espectacle de danses com jotes, seguidilles, pasdobles, etc. La banda Aksak té un estil molt propi generat a partir dels balls tradicionals del món balcànic, especialment de Romania, Bulgària, Macedònia i Grècia. A les quatre de la tarda començaran es tallers de dansa i a les deu de la nit serà el torn dels concerts.

jambore_gros

I els Cinemes Olot acolliran dissabte una nova sessió del Cineclub. En aquesta ocasió la pel·lícula escollida és ‘El secuestro de Michel Houellebecq’. Com havia fet Agatha Christie el 1926, l’escriptor francès Michel Houellebecq va estar uns dies desaparegut, desatenent les obligacions literàries amb la seva editorial. Guillaume Nicloux es va proposar explicar què li podria haver passat amb la complicitat del propi Houellebecq. El resultat és una comèdia on l’humor és exquisit, intel·ligent, capaç d’aconseguir riallades de les situacions absurdes que es presenten durant el captiveri, des del propi escriptor, que en la seva caricatura es presenta amb una inesperada tendresa, fins als segrestadors, que, igual que Houellebecq s’interpreten a si mateixos. La projecció serà en versió original (francès) i subtitulada al castellà.

Fotografies: Agenda Olot

.

Categories: Cultura i Música.