Cinema de muntanya

El proper divendres dia 27 de febrer l’Orfeo Popular Olotí acollirà la projecció de dues pel·lícules guanyadores i premiades en la darrera edició del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló: Vigia, de Marcel Barelli; i Valley Uprising, de Peter Mortimer i Nick Rosen. L’acte està inclòs dins el cicle anual de cinema de muntanya ‘Vivim Muntanyes a la Garrotxa’.

cinema_gros

L’acte estarà presentat per Joan Salarich, director del Festival de Torelló. A continuació hi haurà ressopó i tertúlia. Des de mitja hora abans i fins a mitja hora després, hi haurà una mostra de llibres de muntanya, a càrrec de la Llibreria Arcàdia.
‘Vivim Muntanyes a la Garrotxa’ és en espai de trobada anual per als garrotxins que els agrada fer esport i aventura a les muntanyes! Tots els actes són gratuïts menys el ressopó. L’acte està organitzat per Vivim Muntanyes a la Garrotxa i compte amb la col·laboració del Centre Excursionista de Gesalú, GELP, CNO, Club Atletisme Olot – secció muntanya, CEO, Associació d’Amics de la Serra de Finestres i de l’entorn de Mieres, Comissió de festes de Sant Aniol de Finestres, Atrancats, Club Poliesportiu de Santa Pau, La Guilla, CP Santjoanenc, GECA, Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló, Aresta, Arcàdia Llibreria, Consell Comarcal de la Garrotxa.   

I pels amants del teatre el Teatre Principal d’Olot acull, el mateix divendres, la representació de l’obra ‘L’orfe del clan dels Zhao’. Aquest espectacle està basat en un text clàssic de la literatura xinesa de Ji Junxiang (segle XIII). Una proposta que, segons el director, Oriol Broggi, és interessant perquè obre les portes a la dramatúrgia xinesa, a un món que la majoria d’espectadors desconeixen. El text narra la història de venjances que porta els protagonistes per un món de tragèdia i èpica elevadíssima. Està basat en un fet històric del regne de Jin durant el període dels Regnes Combatents (475-221) i narra el paper del metge ambulant Cheng Ying com a salvador de la nissaga dels Zhao. L’orfe del clan dels Zhao va rebre sis guardons en la darrera celebració dels Premis Butaca: millor muntatge teatral, millor direcció, millor actor teatral i de repartiment, i millor il·luminació i vestuari.

Categories: Cultura, Esport, i Natura.