Comencem el setembre amb força i les festes del Tura 2016 ja arriben!

Ja ho tenim aquí, l’esdeveniment de l’any, la gran celebració, una de les grans festes territorials catalanes, les Festes del Tura! Qui no ha sentit a parlar mai d’aquesta festivitat tan estimada per la gent de la comarca de la Garrotxa?

La ciutat es volca i treballa de valent perquè tothom pugui gaudir les festes. L’objectiu? Que tothom tingui una experiència única, plaent i inconfusiblement Olotina. La Verge del Tura ens brinda a tots aquesta festivitat, que és en origen l’homenatjada i qui dóna nom a les festes.

Finalment aquesta setmana comencen i després d’un llarg any d’espera vénen carregades de novetats. De forma breu i resumida, enguany hi haurà més de 150 actes. Pel públic familiar hi haurà una programació diürna amb actes pels més petits: des de cercaviles a tallers d’activitats ben diversos. La cultura en tots els seus estrats ens meravellarà: concerts escacs i activitats diverses.

Però abans, aquest cap de setmana…

A continuació dos grans títols: Només d’entrar hi ha sempre el dinosaure i dotze hores de vòlei platja a la muntanya. Un dels dos títols és una cançó dels Amics de les Arts i l’altre no. Sembla mentida, sí, però no és tant estrany això de fer vòlei platja a la muntanya. Al Parc Esportiu Pla de Llacs ho saben prou bé, ja que enguany celebren la 24ª edició de 12 hores de Vòlei “Playa” a la Muntanya. Per a grans, petits i experts. Un gran esport, dels més jugats arreu del món, on els salts i la coordinació són imprescindibles. Una bona oportunitat per gaudir d’una jornada diferent on les cames i els braços es mouran com ho solen fer ben poc si no s’és una granota o un gripau.

Els Xerrics, la colla castellera d’Olot, descobreixen a tota la gent que ho vulgui, els seus secrets sobre les construccions, pinyes i el toc de castells de les gralles i timbals, permetent l’entrada del públic durant un dels seus assaigs. Informació molt apreciada per a tots aquells que tinguin una certa curiositat pel món casteller. L’interès per aquesta passió vertical ha arribat fins a llocs tan llunyans com el Japó, on en més d’una ocasió han emès documentals sobre els castellers.

Pels amants de la natura hi haurà una ruta nocturna en bicicleta per la via verda i sopar de productes locals de qualitat. La nostra terra té un atractiu especial que tothom que la visita acaba vulguen tornar o fins i tot quedant-s’hi. La comarca de la Garrotxa és un indret únic on la terra volcànica i els seus volcans atrauen com cants de sirenes.

Cartell de la 24ª edició de les 12 hores de Vòlei “Playa” a la Muntanya.

La nostra estimada comarca de la Garrotxa canvia de mes i tot comença i tot evolucionarà ben a poc a poc cap a una altra atmosfera arribant a mostrar un prisma totalment diferent.

Estàs pensant en passar uns dies a la Garrotxa i necessites un hotel? A Hotel l’Estació t’oferim molt bon servei, vine i gaudeix del bó i millor de la comarca clicant aquí!

Categories: Activitats, Cultura, Dansa, Estiu, Fires, mercats i festivals, Tradició, i Turisme.