El científic Josep Clotet participa en el cicle de ‘Els grans interrogants de la ciència’

El Casal Marià d’Olot acull demà una jornada sobre la genètica i la creació de vida artificial. La sessió, que és totalment gratuïta, anirà a càrrec del científic Josep Clotet Erra. La xerrada s’emmarca dins el cicle ‘Els grans interrogants de la ciència’.

 genetica_gros

Mitjançant la funció de reproducció, els organismes poden transmetre a les noves generacions el seu programa de vida. Aquest programa està escrit en unes molècules anomenades cromosomes que s’han anat fabricant al llarg de milions d’anys d’evolució.

Recentment, un equip de científics ha fabricat un cromosoma artificial. Aquest descobriment dóna l’eina per construir a mida tot tipus de fàbriques biològiques: microorganismes optimitzats per a la producció d’una molècula d’interès terapèutic, per a l’eliminació de residus o per a la fabricació de biocombustibles. Els temes de l’enginyeria genètica poden semblar molt complexos, només aptes per a especialistes, però el món de la genètica és per a tothom. Aquest és l’objectiu de la sessió: apropar la genètica al públic general.

Josep Clotet Erra és Doctor en Biologia Molecular. Professor del Departament de Ciències Bàsiques de la Universitat Internacional de Catalunya. També és  director del Grup de Recerca de Biologia del Càncer, escriptor i divulgador científic.

Categories: Conferències i col·loquis, Cultura, i Natura.