El cranc de riu i la fusta, protagonistes de les exposicions d’estiu

El Museu dels Volcans acull fins el 27 de setembre l’exposició ‘SOS cranc de riu. El cranc de riu autòcton i les seves amenaces’. L’objectiu principal d’aquesta exposició és la sensibilització sobre la problemàtica que afecta una espècie tan singular i amenaçada com és el cranc de riu autòcton, coincidint també amb el congrés sobre aquesta espècie que tindrà lloc a Olot el setembre de 2015.

olot_gros

El visitant hi trobarà informació sobre el cranc de riu i el seu ecosistema, la situació actual i els motius que han provocat que aquesta espècie, tan abundant uns anys enrere, actualment es trobi en greu perill d’extinció. A més, l’exposició es complementa amb visites guiades per explicar-ne el contingut i conscienciar la població local de la problemàtica que l’afecta i, en general, del paper de la societat per garantir un bon estat dels ecosistemes aquàtics.

I la Sala 15 acull l’exposició titulada ‘L’Ànima de la fusta’ fins al 27 de setembre. Evelí Adam és un pintor emocional, que partint dels seus orígens en el món de la fusteria, ens mostra els seus treballs íntimament lligats a aquest material.L’exposició que ens presenta parteix de la recuperació de material com antigues portes i finestres transformant-los en escultures i pintures. Amb la voluntat d’afegir un complement pedagògic a l’exposició es podran veure eines antigues de fuster i una extensa mostra de fustes d’arreu del món, tot d’elements que no només fan possible el treball de fuster sinó també el de l’artista. Amb les series titulades La força del vent i La força del foc, l’Evelí aprofita material de rebuig per parlar de la natura i de les transformacions que els elements fan del paisatge.

Categories: Cultura, Exposicions, i Natura.