elmini, els grans noms de la música del país al festival d’Olot

Havent passat les setmanes fortes de carnaval, sembla que de cop el món s’aturi. On és el confeti, les màscares i les carrosses? On són totes les disfresses, la música i les llums? El carnaval s’ha acabat, però a La Garrotxa, tots els ingredients que conformen aquesta gran festa muten setmana rere setmana. I aquesta vegada la llum, la música i l’espectacle té un nom propi; Elmini.

El dia 25 de febrer, dijous que ve, comença una nova edició d’aquest festival tan particular de la ciutat d’Olot que enguany arriba al quart aniversari (ja fa quatre anys que l’home del bigoti ens acompanya per la ciutat en els cartells promocionals!). La identitat de Elmini, com molt bé deixa intuir el nom, es deu a les dimensions i al format del festival. Es tracta d’una proposta singular a Catalunya en la que totes les actuacions musicals es duen a terme en petit format. L’artista i el públic, sense acompanyants si no són una formació particular o l’espectacle principal del festival.

Elmini

Part del cartell promocional del festival Elmini.

Els noms que es deixaran sentir a diferents espais de la ciutat tenen una carrera consolidada. Parlem d’Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree en un mateix espectacle i David Carabén, Núria Graham, Mazoni o Sanjosex en solitari entre molts altres. Però també hi ha altres artistes que estan arrancant la seva carrera. Els espais seleccionats per al festival són localitzacions que permeten la proximitat entre els músics i el públic; trobem doncs espais habilitats com el Teatre Principal d’Olot, la Sala El Torín, Can Trincheria, però també diferents carrers del centre. Tots tenen una cosa en comú, la facilitat per generar complicitat entre tots els assistents d’aquest festival.

Es tracta doncs d’un festival que aconsegueix reunir grans artistes i les propostes més interessants en un format que no és l’habitual a Olot, i amb uns preus que fan honor al nom, minis! No hi podeu faltar, és una cita imprescindible i només teniu fins al 5 de març per gaudir de tota la programació.

Categories: Cultura, Museus, Música, Teatre, i Uncategorized.