Els millors ciclistes del món a Olot

El proper 24 de març els millors ciclistes del moment passaran per la ciutat d’Olot. En aquest sentit la segona etapa de la prestigiosa ronda catalana arribarà a la meta de l’avinguda de Santa Coloma d’Olot.

 ciclistes

L’alcalde Josep M. Corominas i el president de la ‘Volta’, Rubèn Peris, van signar la setmana passada, a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament d’Olot, acompanyats per la regidora d’Esports, Mar Roca, i pel cap de l’organització, Santi Castrillo, l’acord de col·laboració entre Olot, una de les poblacions amb més tradició ciclista de Catalunya, i l’entitat organitzadora de la 95a Volta Ciclista a Catalunya, perquè la capital garrotxina aculli el final de la segona etapa de 195 km i provinent de Mataró.

Aquesta no és pas la primera vegada que Olot acull la ‘Volta’. Es tracta de la setena vegada que Olot rep la prestigiosa ronda catalana, d’ençà del primer cop en la seva quarta edició de l’any 1920, en què el guanyador d’etapa i de la general final va ser el francès Joseph Pelletier.

Els diferents triomfadors d’etapa a Olot al llarg dels anys han estat: Fermín Trueba (1941), Delio Rodríguez (1942), Roberto Pogiali (1965), Ludo Peeters (1983), Marino Alonso (1987) i Laurent Jalabert (1995), que també esdevingué el vencedor absolut de la prova el mateix any.

Enguany a Olot veurem arribar els grans noms del ciclisme actual (Contador, Valverde, Purito Rodríguez, Fromme…), enmig d’un grup format per 195 ciclistes de 24 equips que ompliran els allotjaments disponibles de la ciutat.

Categories: Esport, Natura, i Turisme.