La festa del museu s’allarga tot el cap de setmana!

Aquest dissabte dia 21 de maig podrem viure la Nit dels Museus, una iniciativa que celebra el Dia Internacional dels Museus del passat dimecres 18 de maig. Arreu de Catalunya les portes d’aquests espais s’obriran de bat a bat per acollir a totes aquelles persones que volen acostar aquest tipus de turisme cultural a la seva agenda. La festa que promou el Consell d’Europa i que es celebra a més de quaranta països gràcies a més de 3.000 museus, no representa una cita esporàdica sinó la voluntat de situar els museus, les exposicions i la cultura al dia a dia de la gent. I Olot, en aquesta direcció, està desenvolupant una feina extraordinària.

Olot la celebració dels museus s’allarga fins al diumenge 22 de maig. Durant aquest període de temps un seguit d’activitats complementaran la diada del dimecres. Avui divendres dia 20 a les 19h, obre la llista d’activitats la xerrada “Les aigües dolces i el cicle de carboni: irrellevant curiositat o important actor global?” a càrrec de Biel Obrador Sala al Casal Marià. Aquesta primera xerrada s’empara en el cicle “Els grans interrogants de la ciència”.

El dissabte 21 en primer lloc podrem gaudir de “Interpretem el paisatge i el temps a través de les pintures” a les 12h al Museu de la Garrotxa amb el valor afegit de disposar d’interpretació amb llengua de signes catalana. I en segon lloc, a la sala d’actes de l’Hospici a les 18:30h, tindrà lloc la xerrada “Iconoclàstia i republicanisme”. El recorregut d’activitats finalitza aquest diumenge al Museu dels Sants on es realitzarà una visita guiada que començarà a les 12h.

Aquest cap de setmana però, l’acte d’exposar no serà exclusiu de la capital de La Garrotxa, sinó que també prendrà un fort protagonisme a Sant Joan les Fonts on les flors guiaran el nostre recorregut a través de totes les activitats que ens tenen preparats. Aneu on aneu, aquest penúltim cap de setmana de maig la cultura i el paisatge seran els teus amfitrions.

Categories: Activitats, Conferències i col·loquis, Cultura, Exposicions, Fires, mercats i festivals, Museus, Primavera, i Uncategorized.