Festival Internacional de la Cornamusa d’Olot

Des d’aquest divendres i fins diumenge Olot acull la 24a edició del Festival Cornamusam. El festival, organitzat per l’Associació de Cultura Popular de La Garrotxa El Til·ler, compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olot i de la Generalitat.

Per tal de renovar el festival s’han introduït algunes novetats com la creació de la figura del coordinador del Cornamusam, que juntament amb els membres de l’associació El Til·ler, ha dissenyat i elaborat la programació d’enguany. Pol Ducable, músic i etnomusicòleg mataroní, ha estat l’escollit per ocupar aquest càrrec i encetar aquesta nova etapa del Cornamusam.

corna_gran

En aquest XXIVè Cornamusam també s’ha decidit recuperar el Premi Ratafia Russet. Un jurat otorgarà 3 premis d’entre les obres finalistes en un acte el dissabte al migdia a la Plaça del Teatre.

També aquest any es recuperen els tallers i màster classes amb la idea que esdevinguin part indissociable del festival. El Cornamusam va néixer amb una vessant pedagògica i de divulgació i aquest 2015 es vol donar un nou impuls a aquesta faceta oblidada del festival a través de dos tallers amb els dos grups internacionals que enguany visiten Olot. D’una banda es farà un taller de danses occitanes amb Matta&Rouch trio i de l’altra es farà una màster classe amb el cornamusaire iranià Saeid Shanbehzadeh.

El festival també vol atreure més públic especialitzat. Al ser un festival dedicat a la cornamusa, al sac de gemecs, els sonadors d’aquest instrument són el públic que cal fidelitzar més.

El Cornamusam en aquesta nova etapa també pretén tenir més presència a la ciutat al llarg de l’any i col·laborar amb entitats locals.

Programació

Categories: Allotjament, Cultura, Dansa, Fires, mercats i festivals, Gastronomia, i Música.