Foc, llum i fesols; la identitat com a reclam turístic

Fa milers d’anys els volcans reclamaven el protagonisme d’aquesta terra. L’espectacle visual d’aquells fets forjava lentament la identitat del que seria la ciutat d’Olot. Ara, any rere any, aquells qui tenen a les mans la responsabilitat d’aquesta identitat ho celebren i ho commemoren a mitjanit, amb foc i llum.

Artistes, escoles i entitats atorgaran una renovada façana als carrers i places d’Olot amb instal·lacions que treballaran de maneres diferents i creatives la il·luminació. Demà, dissabte 7 de novembre, en el punt de la posta del sol, Lluèrnia, el festival del foc i de la llum ens tornarà a enlluernar fins a mitjanit, amb més de cinquanta espais i espectacles programats.

logo2015

Imatge extreta del web www.lluernia.cat

L’edició d’enguany no es podia presentar millor que darrere l’empara de l’Any Internacional de la Llum 2015 i es consolida com un esdeveniment d’un alt atractiu per la comarca i com a reclam turístic. Consulta el programa aquí mateix!

I seguint el fil dels elements identitaris més destacats de la Garrotxa, hem de parlar dels Fesols de Santa Pau. Si bé és cert que cinc mesos enrere es confirmava la Denominació d’Origen Protegida per aquest producte típic gastronòmic, aquest diumenge rebran el certificat de reconeixement de la DOP.

Per tal que la collita gaudeixi d’aquesta protecció és imprescindible que compleixi amb una sèrie de requisits determinats. Les varietats que la DOP protegirà, seran les de la Tavella Brisa, la Setsetmanera i el Gra Petit i només podran estar cuinades amb aigua i sal -sense additius ni conservants-.

La DOP és una protecció que identifica un producte originari d’un lloc en concret que per les seves característiques geogràfiques li atorga unes qualitats úniques i exclusives. En aquest sentit, les poblacions que podran presentar la seva collita com a mereixedora de la DOP, seran les de Santa Pau, Les Preses, Olot, Sant Aniol de Finestres, Sant Feliu de Pallerols i Sant Joan les Fonts.

Categories: Cultura, Fires, mercats i festivals, Gastronomia, Instal·lacions, Natura, i Uncategorized.