Ja és aquí el cap de setmana de les disfresses i les carrosses

Demà dissabte dia 13 de febrer, Olot es vesteix de gala, però aquesta vegada el vestit és una disfressa. I és que ja tenim aquí la 27a edició del carnaval d’Olot que concentrarà a la ciutat prop de 2.000 disfresses acompanyant a les carrosses i 15.000 curiosos i amants del carnaval. Tanmateix i tot ser una de les dates més subratllades de l’any, aquest cap de setmana trobem més activitats. Sembla que no hi pugui haver temps, veritat? Doncs també veurem la Fira de la Quaresma de Tortellà i la Fira del Fajol a Batet de la Serra.

Per ordre d’arribada, el primer esdeveniment es presenta en forma de rua i ple de carrosses. El carnaval d’Olot és dels més importants de la zona i ha consolidat la seva importància a la comarca de La Garrotxa. Tanmateix no es tracta de l’últim que es celebra i és que la setmana següent podrem participar en el de Sant Joan les Fonts. La rua que es realitza a la tarda del dissabte, tot i ser la cita estrella del carnaval, no és l’únic acte que s’emmarca en aquesta festivitat. Avui mateix es podrà assistir a l’espectacle Playback del Carnaval al Teatre Principal d’Olot. Un espectacle en el qual antics reis i reines del carnaval cantaran cançons famoses i festives d’artistes reconeguts.

carnaval-olot-2016

Cartell de l’edició d’enguany del Carnaval d’Olot. Obra de Sílvia Abdela.

Al final de la rua, trobarem instal·lades en pobles diferents, dues fires importants de la comarca, dues cites que coincideixen el diumenge 14 de febrer. Per una banda la Fira de la Quaresma de Tortellà arriba a la 26a edició i com sempre manté una identitat especial que li permet adreçar-se a públics molt diferents. Això ho demostra el fet que hi ha actes tan diferents com l’esmorzar del traginer, una exposició de cotxes clàssics i un col·loqui sobre la vespa asiàtica. Per altra banda, durant tot el dia també trobarem la Fira del Fajol a Batet de la Serra. Aquesta fira es centra en la gastronomia i es presenta com un mercat de productes locals de la Zona Volcànica de La Garrotxa, entre d’altres activitats.

Categories: Allotjament, Conferències i col·loquis, Cultura, Fires, mercats i festivals, Gastronomia, Música, Turisme, i Uncategorized.