La III Gala del Horseball se celebrarà a Olot

Des de fa 15 anys la Federació Catalana d’Hípica i l’Associació de Horseball Catalunya organitzen la Lliga Catalana, amb 50 equips de 8 categories, 300 genets i cavalls de totes les edats. Enguany Olot acollirà la III Gala de Horsball Catalunya, que tindrà lloc el proper 7 de febrer i que aplegarà els millors esportistes del país. L’objectiu de la celebració és fer un reconeixement als jugadors més internacionals, als clubs i a aquelles persones que desinteressadament treballen per a la millora d’aquest esport.

 caball_gros

El horseball és un esport hípic d’equip mixt, on amb una pilota cal anotar el màxim nombre de cistelles. Un esport que barreja l’hípica, el rugbi i el bàsquet.  Les xifres mostren l’excel·lent moment del horseball català i com en poc temps s’ha convertit en una potència mundial.

El Club d’Equitació Esportiva Cardedeu és l’actual campió d’Europa de clubs, el Club Chea Cuore de Serinyà, el subcampió d’Europa de clubs en categoria femenina, i el Serrat de Moià, subcampió en categoria sub-16. Actualment, Catalunya té 28 jugadors d’alt nivell reconeguts pel Consejo Superior de Deportes, i segons el Rànquing Mundial de Horseball, 13 llocs del podi del 2014. Entre aquests, el de millor club i millor jugador del món. 9 són per a jugadors francesos, 2 per a italians, 1 portuguès i un altre espanyol.

Podeu consultar el Rànquing Mundial de Horseball a la pàgina web de la Federació Internacional de Horseball

www.fihb.net

Fotografies: FIHB

Categories: Esport i Natura.