La pel·lícula Frankenstein enceta el Cicle de Cinema

El proper dissabte 30 de maig, els Museus d’Olot inicien un cicle de cinema programat en relació a l’exposició “Cadàver exquisit. El cos truncat”, del projecte El tresor més ben guardat. La col·lecció dels Museus d’Olot. Es tracta d’un cicle en el qual es podran veure quatre pel·lícules que reflexionen sobre la creació i la fragmentació del cos, de la mateixa manera que l’exposició “Cadàver exquisit. El cos truncat” posa en paral·lel la creació del patrimoni a través de la seva pròpia fragmentació.

 frank_gros

En la primera sessió d’aquest dissabte 30 de maig es projectarà veure Frankenstein, de J. Searle Dawley (1910) i Frankenstein, de James Wale (1931). Un cop finalitzades, Roger Ferrer s’encarregarà de conduir el debat.

El dissabte 6 de juny, es podrà veure La piel que habito, de Pedro Almodóvar (2011). Guanyadora, entre d’altres, de quatre premis Goya. El film narra la història d’un cirurgià plàstic que s’ha dedicat anys a estudiar per aconseguir una pell humana que hauria pogut salvar la vida de la seva dona, que va patir cremades a tot el cos a causa d’un accident de trànsit.

La darrera projecció serà el dissabte 20 de juny, que es podrà veure Freaks, de Tod Browning (1932). Un film que va ser un desastre de taquilla en el seu moment però que, a finals dels 60, al Festival de Venècia, va ressorgir i fou considerada una gran pel·lícula per tota una generació. Els actors són persones amb deformitats físiques i pràcticament no es va fer servir maquillatge ni efectes especials. El film va fer néixer la paraula freak per parlar d’allò estrany o anormal.

Les sessions són a les 19 h, als Catòlics, i l’entrada és gratuïta.

Categories: Cultura i Museus.