Les meravelles dels museus

La Sala Oberta d’Olot acull fins al 23 d’agost l’exposició ‘Cambra de meravelles’. Aquesta exposició és un retorn als orígens, al que van ser els primers museus de la història i que es coneixien com cambres de meravelles o gabinets de curiositats. S’hi trobaven pintures, marbres, fòssils, monedes, cartells, roba, mobles, minerals…, peces de tot tipus que formaven aquestes col·leccions precursores dels museus. En aquesta exposició s’hi reproduirà el que podria haver estat una cambra de meravelles olotina.

 mini_gros

S’hi mostraran més de 300 objectes que formen part de la col·lecció dels Museus d’Olot, que és de tots els olotins i olotines i que consta de més de 8.000 peces. Tot plegat, com a rerefons per parlar i reflexionar sobre el concepte de patrimoni. Aquesta exposició forma part del projecte ‘El tresor més ben guardat’. L’entrada és gratuïta.

I en relació amb aquesta exposició, el Museu de la Garrotxa proposa una activitat per a nens i nenes de 2 a 6 anys que porta per nom ‘Minimeravelles’. La mostra serà, a la vegada, un espai de joc, per tal que els més petits coneguin què és i com funciona un espai de magatzem d’un museu. La sala es convertirà en un magatzem amb caixes de fusta obertes o tancades amb clau que custodien objectes. A través d’unes làmines, els nenes hauran de reconèixer les peces i guardar-les on els sembli més convenient. L’activitat, que es duu a terme a la Sala Oberta 2, també estarà disponible fins el 23 d’agost i és gratuïta.

 

Categories: Cultura, Exposicions, Museus, i Natura.