“L’essencial és invisible als ulls” descobreix la Castanyada d’Olot!

El cap de setmana passat, al Teatre Principal d’Olot, El Petit Príncep ens descobria mons que molts de nosaltres ja havíem visitat quan érem petits; i presentava per primera vegada a molts infants totes aquelles històries d’asteroides, roses i homes seriosos.

Sense perdre el costum, aquest pròxim cap de setmana, ens endinsem de nou a un altre món, potser fora del conte d’Antoine de Saint-Exupéry, però carregat d’elements simbòlics i tradicions, que ens repeteixen any rere any les històries amb bufanda de la castanyada.

Què hem vist durant la setmana?

Per anar fent boca, el dilluns 26 d’octubre es va presentar la quarta edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, o altrament anomenada la Fira Orígens. Aquest esdeveniment que tindrà lloc a Olot els dies 21 i 22 del mes de novembre, reunirà a productors i productes en un espai d’aprenentatge, de tast i de compra dels productes gastronòmics de més qualitat del nostre país.

Però la tardor és una època especial pel que fa a la gastronomia i no podem esperar a finals de novembre. Ahir mateix doncs, es donava el tret de sortida a la 31a Mostra Gastronòmica de la Garrotxa que fins al 29 de novembre serà protagonista en diversos restaurants de la Garrotxa en el format de menús especialment preparats per descobrir els plats més típics de la comarca.

institut-de-cultura-de-la-ciutat-dolot_14381-fira-origens-crop

Imatge extreta de www.agendaolot.com

Què veurem el cap de setmana?

El dia abans de tots sants, el dissabte 31 d’octubre, coincidint amb la data de la castanyada, un seguit de propostes culturals destacaran en l’agenda del cap de setmana. En primer lloc el mateix teòleg José Maria Vigil presentarà a les 19 h. a Can Trincheria d’Olot, l’Agenda Llatinoamericana Mundial. Especialment vingut de Panamà, protagonitzarà l’acte de consciència històrica titulat Desigualtat i Propietat. Un acte que aprofita l’ocasió per commemorar el 25è aniversari de la fundació de l’Agenda, juntament amb Pere Casaldàliga.

I a banda d’aquesta cita, durant tot el dissabte, ens trobarem entrada lliure als museus d’Olot, amb motiu de les Portes Obertes. Consulteu l’horari de visita que ofereix cada museu aquí mateix.

Perquè ja és hora de fer panellets i de menjar castanyes, perquè dissabte és la castanyada i diumenge tot sants, se’ns cou un cap de setmana ple de propostes molt interessants per fer passar els primers freds entre parades de castanyes, camí de teatres restaurants i museus. T’ho podem explicar, però no serà el mateix!

Categories: Conferències i col·loquis, Cultura, Exposicions, Fires, mercats i festivals, Gastronomia, Museus, Música, Teatre, i Uncategorized.