‘Mirada mòbil’, la unió entre arquitectura i fotografia

L’espai Can Trincheria d’Olot acull fins al 26 de juliol l’exposició ‘Mirada mòbil’, de Marc Torra. Es tracta d’un recull de 20 fotografies de l’arquitecte Marc Torra fetes amb el telèfon mòbil,  amb impressió digital i muntades sobre un suport rígid. L’exposició, organitzada pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya, és d’entrada gratuïta.

marc_torra_grossa

Les imatges també han estat editades amb el mòbil amb l’ajuda de diverses aplicacions. L’autor pretén mostrar com la virtut deixa d’estar en el detall, el control de la perspectiva o el rang dinàmic es trasllada a la composició a través de volums i llum, la composició amb color,  les visions abstractes i els enquadraments.

Marc Torra és arquitecte i fotògraf professional d’arquitectura i paisatge. Ha rebut diversos premis en diferents edicions dels concursos locals de fotografia d’Olot com el de Festes del Tura, Flor de Neu o el de l’Associació de Veïns de Sant Francesc.

L’autor explica que  “Una càmera compacta, per bona i petita que sigui, s’acaba quedant a casa o al despatx, perquè no és imprescindible. Cal carregar les bateries i descarregar-ne les imatges. I el telèfon, m’agradi o no, sempre ve amb mi a punt per utilitzar”. “La clau és la disponibilitat permanent” afirma Torra.

Marc Torra és un arquitecte emprenedor que ha sabut unir l’arquitectura, la seva feina, amb la seva passió, la fotografia. Considera la fotografia d’arquitectura com a fotografia de paisatge. Segons ell la matèria primera és la mateixa, la llum i l’espai; posició i composició.

Fotografia de Marc Torra.

Més informació:

http://www.fragments.cat

Categories: Cultura.