Mostra de Pessebres d’Olot

Olot acull fins el proper 6 de gener la Mostra de Pessebres combinant tradició i modernitat a través d’un programa format per exposicions i activitats paral·leles.

pessebre_gros

La Mostra es tornarà a concentrar en cinc seus diferents, com ja es va fer l’any passat que seran: l’Hospici, la Biblioteca Marià Vayreda, el Museu dels Sants, el claustre del Carme i Can Trincheria.

A l’Hospici s’hi podrà veure l’obra dels pessebristes convidats de ‘l’Asociación de Belenistas de Jerez’, els quals estan considerats uns dels millors de tota la península i els treballs de l’Agrupació de Pessebristes d’Olot que presenten Ramon Corretgé Nicolau com a artista convidat. Entre tots els diorames en destaca un de grans dimensions que reprodueix el quadre El Mir, de Josep Berga i Boix.

Al Museu dels Sants, David López hi presenta el tradicional pessebre de grans dimensions fet amb les figures de la col·lecció Renart i amb peces de Ramon Amadeu, totes provinent dels fons dels Museus d’Olot.

A Can Trincheria, a part del pessebre de la casa, s’hi podran veure les figures de Pedro Ramírez, artista també de Jerez, i molt ben valorat en el món pessebrista. Els alumnes de l’EME exposaran els treballs que han fet al voltant de la figura de la mula als finestrals de la Biblioteca Marià Vayreda i els estudiants de l’Escola d’Art aportaran  l’obra ‘Estel de Nadal’, ubicada al claustre del Carme.

La Mostra també comptarà amb una sèrie d’activitats complementàries. Per una banda les visites guiades teatralitzades sota el nom ‘Pessebres pel pas de zebres’, que es faran tots els diumenges de desembre, a les 12 h. Per l’altra banda, en col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge, es repeteixen els tallers de cuina per a nens i adults. A més s’ha organitzat un taller de postals de Nadal utilitzant la tècnica de l’scrapbooking a càrrec de Gemma Ibars.

Programa d’activitats

 

Categories: Cultura, Exposicions, i Fires, mercats i festivals.