Olot. Arquitecte de la cultura

Encetàvem la setmana passada una temporada amb protagonistes excel·lents d’un escenari nacional i internacional. Aquesta setmana, volem recordar una proposta digne del seu homenatge que finalitzarà el 17 d’octubre. Es tracta de l’exposició Miquel Plana. Arquitecte del llibre.

Polifacètic de professió, el bibliòfil homònim olotí va destacar per l’extensa obra que va produir i que ara podem apreciar per diferents espais de la seva ciutat natal. Aquesta ocasió és excel·lent per apreciar gran part  del seu treball realitzat exclusivament a la capital de la Garrotxa i que va ser mereixedor dels elogis de molts crítics en l’àmbit nacional, però també internacional.

Una exposició així, en tota la seva complexitat, no havia estat mai vista sinó en exposicions de dimensions més reduïdes a grans ciutats com Barcelona, Madrid i París. Després de tres anys de la seva mort, més de cent cinquanta volums amb textos d’uns dos-cents escriptors catalans i les respectives il·lustracions, seran exposats en diferents dies i espais d’Olot. Podeu consultar més informació i tots els horaris aquí.

miquel-plana1

Imatge extreta del web www.olotcultura.com

I com si es tractés de la capital de la cultura i el coneixement, Olot explota el seu vessant més diversificat amb la inauguració de l’exposició Els líquens. Un món en miniatura. El dia 10 d’octubre el Museu dels Volcans capitanejarà la tasca de divulgació del món dels líquens, amb el valor afegit d’estar contextualitzat en el marc de la comarca de la Garrotxa. A més a més es complementarà amb diferents activitats; tot el conjunt amb l’entrada gratuïta.

Es tracta doncs de propostes sòlides que han trobat el millor hoste en l’arquitectura de la capital: Olot.

Categories: Cultura, Exposicions, Museus, Natura, i Uncategorized.