Olot celebra la Diada Nacional

La ciutat d’Olot acollirà demà 11 de setembre una sèrie d’activitats en commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. Els actes començaran a dos quarts d’onze del matí davant de l’edifici consistorial de Can Joanetes (Passeig de Ramon Guillamet, 10). Hi haurà parlaments, canvi i hissada de la senyera i cantada dels Segadors.

senyera_gros

L’espai Can Tincheria serà l’escenari de l’exposició ‘El despertador dels catalans. Llibres coetanis sobre la Guerra de Successió’. L’exposició, totalment gratuïta, està realitzada amb motiu de la celebració del Tricentenari i mostra les publicacions fetes durant la Guerra de Successió. S’hi trobem llibres, fullets, cròniques de victòries, discursos  publicacions institucionals, i d’altres escrits tant d’un bàndol com de l’altre, diversos dels quals, van encapçalar els seus títols amb el nom de ‘Despertador’. Els documents que s’hi presenten pertanyen a biblioteques públiques de la demarcació de Girona. L’exposició es podrà visitar fins al 28 de setembre.

Actes de la Diada a Nova York

Els membres de la colla Mainada de l’Associació Sardanista Flor de Fajol d’Olot han volat cap a Nova York amb l’objectiu d’ajudar el ‘Catalan Institute of America’ a preparar els actes de la Diada, festivitat que a Nova York se celebrarà el 13 de setembre. La causa és que el dia 11 de setembre a Nova York és feiner. Així doncs, el 13 de setembre, les activitats començaran a les 11 del matí (hora local) amb exhibicions de sardanes per part de 14 balladors d’entre 8 i 10 anys. Aquests petits sardanistes s’encarregaran d’ensenyar a ballar la dansa tradicional catalana a tots aquells que vulguin aprendre-la, ja siguin novaiorquesos, turistes o catalans que es trobin a la ciutat dels gratacels.

La idea és que tots els catalans que siguin a Nova York puguin celebrar la diada. Un cop acabades les sardanes, i després de l’acte institucional, hi haurà un concert acústic de Pep Sala.

Categories: Cultura i Exposicions.