Olot celebra la Fira de Sant Lluc amb activitats per a totes les edats

La Fira de Sant Lluc data de l’any 1315 i té el seu origen de caràcter ramader. La Fira suposava un punt intermedi en les tries del bestiar entre les fires del Ripollès (Espinavell, Ribes de Freser i Ripoll) i la de Sant Narcís a Girona que tancava la temporada.

sant_Lluc_gros

Des d’aleshores, la Fira de Sant Lluc ha mantingut el seu component agrícola i ramader, a través de la tradicional Fira Ramadera.

Enguany, seguint el canvi iniciat el 2011, la fira s’emplaça al centre de la ciutat amb la Fira del Vehicle d’Ocasió (Firalet), mercat d’artesania (Firal), Fira d’entitats (plaça Major), Segueix el fil (carrer dels Sastres) i fins a més de 100 actes al llarg del cap de setmana 18 i 19 d’octubre, mentre que només per a la diada de Sant Lluc (18 d’octubre) se celebrarà la Fira Ramadera, la Fira del Dibuix i el Mercat Extraordinari de Roba.

Pel que fa a la Fira del Dibuix, compta amb més de 150 artistes d’arreu de Catalunya amb una àmplia oferta de diferents obres d’art sobre paper. Els artistes celebraran així la diada de Sant Lluc, el seu patró.

Podeu consultar tota la programació aquí:

Menú de Sant Lluc – 18€

 Primers

Pastís de verdures el forn

Brandada de bacallà

Amanida de pagès

Paella de marisc

Segons

Rostit de pollastre de pagès

Galta de vedella amb bolets

Peus de porc

Peix segons mercat

Aigua o Vi i Postres

Categories: Cultura, Fires, mercats i festivals, i Turisme.