Olot enceta una tardor carregada de cultura

Aquesta setmana s’han posat a la venda les entrades per a la programació cultural de tardor d’Olot. Una programació que es presenta molt variada i on el públic hi pot trobar teatre, música, dansa, exposicions, xerrades, cinema… Tota la programació es recull en la vuitena edició de l’agenda Olot Cultura. La fotografia de la portada és obra de Joan Puigdemont, conegut com a Putxy. L’agenda es pot recollir als equipaments culturals de la ciutat i es pot consultar al web www.olotcultura.cat

 olot_gros

La programació musical comptarà amb una combinació de propostes de diferents estils: clàssica, moderna, jazz, etc. Un any més, a Olot es podrà gaudir d’un concert de piano d’alt nivell a càrrec del guanyador del concurs Maria Canals. En l’apartat de clàssica, també destaca el concert de Nadal, en el qual s’interpretarà la Missa en mi bemoll de Franz Shubert. El cicle Jazz Olot d’aquesta tardor està dedicat a la fusió dels estils de jazz i flamenc i l’àmbit tradicional l’ocuparà un concert d’Artur Blasco coincidint amb Sant Lluc. Pel que fa a la música moderna, hi haurà un doble concert amb el grup local Rooms i els catalanoholandesos Harvest, la presentació del disc de la banda garrotxina The Rusties Blues Band i un concert de Dinatatak. Per al públic familiar la cantant Gisela presentarà el musical Gisela y el libro mágico, amb peces musicals de Disney.

A més Olot Cultura presenta també un cicle dedicat a Shakespeare sota el títol In between, amb el qual Olot se suma a la commemoració dels 400 anys de la mort de Shakespeare (2014) i dels 450 anys del seu naixement (2016). S’hi podran veure des de propostes de gran format com el musical On the beat (una versió en clau hip-hop de El somni d’una nit d’estiu) fins a propostes petites com Micro-Shakespeare (una producció de Laitrum Teatre i Toti Toronell per encàrrec del National Theatre of Great Britain). Hi haurà també un Hamlet amb titelles gegants, les obres completes de Shakespeare amb teatre d’objectes o un monòleg, en què Manel Barceló interpretarà tots els dolents de Shakespeare, entre d’altres.

La programació també inclourà tres espectacles de circ que se celebraran durant un cap de setmana, un espectacle de dansa aèria i mapping de la compayia Cobosmika que es podrà veure en el marc de Lluèrnia i una proposta de circ al voltant de Nadal. Per als més petits, el Teatre Principal tornarà a acollir el festival El més petit de tots, amb dos espectacles pensats per a nens i nenes d’1 a 5 anys.

I pel que fa als museus de la ciutat, a més de les exposicions dedicades a Miquel Plana i Marian Vayreda que es van inaugurar durant les Festes del Tura, organitzen un seguit d’activitats enfocades a la divulgació de l’art i el patrimoni cultural coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni i amb la Fira de Sant Lluc: xerrades, visites guiades, etc. Pel que fa a les activitats relacionades amb l’àmbit de les ciències i el patrimoni natural, el Museu dels Volcans acollirà una mostra dedicada als líquens i se celebrarà la Nit dels Volcans. D’altra banda, els Museus d’Olot tornaran a organitzaran una jornada de formació sobre museus i recursos digitals.

Categories: Cultura, Dansa, Exposicions, Museus, Música, i Teatre.