Olot escalfa motors per les Festes del Tura 2014

La ciutat d’Olot ja ho té tot gairebé apunt per celebrar una de les Festes més populars i seguides de la província. Cinc dies de gegants, cercaviles, concerts, correfocs i activitats…. que no deixaran indiferent a ningú.

Enguany el cartell de les Fires ha anat a càrrec de l’artista olotí Àngel Rigall i Verdaguer. Rigall és tècnic superior amb arts aplicades a l’escultura,i porta exposant la seva obra des de 1989 a Olot, Vic, Girona, Barcelona, Perpinyà, Stuttgart i Mallorca. Fa 21 anys que fa classes per a la Gent Gran a l’Escola Municipal d’Expressió, i dos que ha traslladat el seu taller al centre d’Olot, al carrer Sant Pere Màrtir, on imparteix classes particulars a nens i adults. El dibuix del cartell inclou els dos gegant d’Olot fent-se una fotografia a ells mateixos amb un telèfon mòbil.

cartell_gros

Una altra incògnita que ja s’ha anunciat és qui donarà el tret de sortida de la festa amb el pregó. Els responsables seran l’AOAPIX, l’Associació Cultural i Recreativa d’Olotins Amics del Porc i del Xai, que commemora els seus «25 anys al carrer». Els responsables de l’associació van agrair la invitació de l’alcalde per donar la benvinguda a les festes el proper 5 de setembre al vespre, unes festes que van qualificar de “populars, divertides, participatives i gratuïtes”, “tal i com des de sempre hem mirat que siguin els molts actes (estirades de corda, llançaments de pinyol d’oliva, balls de l’hora, quines, turinades, marranades, mercats de la joguina, karaokes, àpats de tota mena…) que durant aquest quart de segle hem promogut des de l’associació”, van explicar. I ja han avançat que el pregó de les #FdT14 no en serà cap excepció. Els dos membres de l’entitat van prendre mides del balcó de l’edifici consistorial de Can Joanetes i van garantir que el pregó d’aquest 2014 no serà un pregó qualsevol.

La setmana vinent podreu consultar en aquest blog tota la programació de les Festes detallada dia a dia.

Més informació: web Festes del Tura 2014

Categories: Cultura i Turisme.