Olot està de Festa

Les Festes del Tura de la ciutat d’Olot estan considerades unes de les festes majors més importants de les comarques gironines i de tot Catalunya. L’any 1997 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya les va declarar Festes d’Interès Nacional. A més la festa va estar convidada a les primeres jornades d’anàlisis sobre les festes populars, al costat de festes tan importants com els San Fermines de Pamplona, Les Falles de València o la Semana Grande de Sant Sebastià, jornades que van tenir lloc durant l’any 98 a Barcelona. Del 5 al 9 de setembre la ciutat d’Olot s’omple de gent, olotins i gent de fora, que visita la ciutat. En total, 5 dies d’activitats pensades per a totes les edats que no deixaran indiferents a ningú. Tots els actes són gratuïts i els carrers i els espais públics es converteixen en els millors envelats de la festa major.

grossa

Fotografia: El Punt Avui

DIVENDRES 5 DE SETEMBRE

A 3/4 de 6, a l’Hospici, inici de les Festes amb la cercavila dels gegants, nans, cavallets, cap de lligamosques i la faràndula de la ciutat, acompanyats per les cobles La Principal d’Olot, La Principal de Cassà, Bisbal Jove, Rossinyolets, La Principal de Banyoles, Osonenca, Cervianenca i la xaranga Los Salaos.

A 3/4 de 8, a la plaça del Carme, concentració de bandes de percussió per a la 16a Tamborrada, amb Xot’s, DumDumDum, Timbus, TamTam, TrikTrak Tabalers, Trenkabaquetes del Pont, Tambassats, Tamboketes d’Hostalets, Colla Gegantera de Bianya, Patim Patem de Sant Feliu i Marrinxos Band. Tot seguit, cercavila fins al Volcanet passant pel carrer del Carme, carrer Major, carrer de Sant Esteve i el Firal. Ho organitza: Marrinxos.

A les 8, al santuari del Tura, cant de la Salve i ofrena floral a la patrona de la ciutat, amb l’assistència de la corporació municipal i l’hereu i la pubilla d’Olot i de la Garrotxa, acompanyats de les cobles La Principal d’Olot i La Principal de Cassà. Ho organitza: Flor de Fajol. Hi col·laboren: Esbart Olot, Agrupació Sardanista Olot i Xerrics d’Olot.

A la mateixa hora, a la plaça del Mig, tres sardanes a càrrec de la cobla Osonenca.

A les 9, des del balcó de l’ajuntament, pregó de Festes a càrrec de l’entitat AOAPIX, que celebra els 25 anys de la seva fundació. Seguidament, ball del Porc i el Xai amb la cobla La Principal d’Olot.

Després del pregó, al Firalet, esclat del Volcanet d’Olot, a càrrec de les pirotècnies Pibierzo i Sant Roc. Hi col·labora: La Caixa.

En acabar l’esclat, 16a Tamborrada conjunta de les colles participants a la cercavila de bandes. Tothom està convidat a participar-hi, només cal portar un timbal al Firalet. Ho organitza: Marrinxos.

A 1/4 d’11, a la sala El Torín, balls de saló amb el conjunt Pep i Maria José.

A la mateixa hora, als claustres del Carme, havaneres a càrrec del grup Llops de Mar. Hi haurà rom cremat per a tothom. Ho organitza: Agrupació Sardanista Olot.

A les 11, i fins a les 2, a la plaça de la Pia Almoina, Carpa Jove FDT, amb l’actuació de Soundtexx i DJ Albert Zambrano. Hi col·laboren: Institut Municipal d’Educació i Joventut, Ideal Espai per a Joves i Grup de DJs de l’Ideal.

A les 11, al Firal, Veus d’Altura, amb el grup All Star Karaoke. Ho organitza: Ràdio Olot. (Escenari Bassols)

A la mateixa hora, a la plaça del Rector Ferrer, cercavila amb els percussionistes de La Banda d’en Pere Botero, fins a la plaça Major.

També a les 11, i fins a les 5, al passeig de la Muralla, FDT Electronic Fest, amb les actuacions de BRF, Kurba, Ruben Nandez, Elio Kenza vs Kostha i Loisan.

També la mateixa hora, i fins a les 2, a la plaça del Cinema Colón, nit de punxadiscs femenines Músiques amb D de dona, amb les actuacions de PD Etis, M&M’S i DJ Bahar. Ho organitza: Greda.

A 2/4 de 12, ala plaça Major, concert amb Tortellinis, guanyadors de l’última edició del concurs Party Tura. (Escenari Rubau Tarrés)

A la 1, a la plaça de Campdenmàs, ball d’aniversari dels 25 anys de l’AOAPIX a càrrec de La Salseta del Poble Sec. Ho organitza: AOAPIX. Ho patrocina: Tyco Alarmes Olot, Olot Meats i Ajuntament d’Olot. (Escenari Sorea)

A la mateixa hora, de la plaça Major a la plaça del Rector Ferrer, cercavila amb els percussionistes de La Banda d’en Pere Botero.

També a la 1, ala plaça Major, concert amb el grup La Troba Kung-Fú. (Escenari Rubau Tarrés)

A les 2, al Firal, revetlla amb Ràdio Olot DJs. Ho organitza: Ràdio Olot. (Escenari Bassols)

A les 3, ala plaça Major, concert a càrrec de La Banda del Panda. Ho organitza: Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. (Escenari Rubau Tarrés)

PROGRAMACIÓ DISSABTE 6

PROGRAMACIÓ DIUMENGE 7

PROGRAMACIÓ DILLUNS 8

PROGRAMACIÓ DIMARTS 9

PROGRAMA COMPLET

Categories: Cultura i Turisme.