Olot presenta la seva agenda cultural per l’últim trimestre de l’any

La ciutat d’Olot va presentar la setmana passada l’agenda Olot Cultura de tardor que recull tota la programació cultural de la ciutat pels mesos de setembre a desembre. L’agenda recull més de 100 activitats entre les quals s’hi troben propostes de tot tipus: teatre, música, circ, exposicions, xerrades… organitzades tant per l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot com per les entitats de la ciutat que organitzen activitats.

olot_gros

Els Museus d’Olot han preparat diverses exposicions: la dedicada als Gegants d’Olot del Museu dels Sants o les relacionades amb l’Any Berga i Boix, que ja es van inaugurar per Festes del Tura; una sobre la vida i el treball a la masia als anys vint i trenta del segle passat; la mostra d’una maqueta del tren d’Olot feta per l’Associació d’Amics del Tren d’Olot, guanyadora d’un concurs i que s’exposarà posteriorment a París; la mostra biennal on s’ensenyen les darreres adquisicions dels Museus, i una exposició sobre els projectes guanyadors dels Premis d’Arquitectura de Girona. La majoria d’exposicions es complementen amb activitats relacionades: visites guiades, rutes, activitats familiars, xerrades, etc. A més, els Museus d’Olot organitzen activitats especials per Sant Lluc i per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni. A més aquest dissabte dia 27 tots els museus de la ciutat celebraran una jornada de portes obertes.

En l’apartat d’arts escèniques hi haurà tres propostes de teatre gran: El policía de las ratas, basada en un conte de Roberto Bolaño i dirigida per Àlex Rigola; Cels, de Wajdi Mouawad –que molts olotins recordaran per haver presentat aquí també Incendis– i un clàssic català Serafí Pitarra amb l’Esquetlla de la Torratxa que ha versionat i musicat la companyia Egos Teatre. També tres LAP (la programació no convencional dels dijous): Llibert, l’èxit de la passada temporada a Barcelona; Pseudo Cotrone, de Marcel·lí Antúnez, que s’ha programat coincidint amb el festival Lluèrnia, i Ârtica, un espectacle de molt petit format de la companyia Pontenpie. Encetaran la programació d’arts escèniques tres propostes locals d’Un Ventilador, l’Orfeó Popular Olotí i 10 i acció grup de teatre del barri de Sant Miquel. En l’apartat local més endavant presentaran les seves propostes La Funerària i Isabel Moros i Ingrid Sánchez.

En música torna el cicle Jazz Olot, organitzat juntament amb Jamboree, a través del qual Olot rebrà dos grans propostes: Joe Magnarelli Quintent, en el qual hi actua Llibert Fortuny, i Lou Donaldson, la llegenda del jazz més veterana en aquest moment amb 88 anys. Hi haurà concerts de clàssica amb Marc Romero i Ariadna Casabó; el guanyador del concurs Maria Canals oferirà un concert amb peces del Pare Antoni Soler, i, per als més petits, En Pere i el Llop. A més d’això, actuaran Sanjosex, els olotins Pols i Expectativa Zero, Macedònia, la Principal de la Bisbal o Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, entre d’altres.

Les activitats de circ s’engloben aquesta temporada en un cicle conjunt on col·laboren el Teatre Principal, el Museu de la Garrotxa i la Biblioteca. Completen la programació el festival El Més Petit de Tots, les propostes de Rialles, els cicles de xerrades organitzats per diferents associacions, les activitats organitzades per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, entre moltes d’altres.

Més informació: www.olotcultura.cat

Categories: Cultura i Turisme.