Olot s’omple de llum o foc de la mà de Lluèrnia

Els carrers del centre d’Olot s’ompliran, el proper dissabte,  amb la màgia del foc i de la llum del Festival Lluèrnia. Més de 60 intervencions, dissenyades i produïdes per creadors de les més variades disciplines: actors, arquitectes, dissenyadors d’espais, il·luminadors, coreògrafs, músics; ompliran la ciutat de milers d’olotins i visitants.

El programa recull tres tipus d’intervenció: produccions pròpies, projectes preferents i convocatòria oberta. Fins un total de 60 distribuïdes en tres itineraris que creuen el centre de la ciutat.

 lluernia_gros

El Festival demana cada any a un artista que actuí com a hortolà i que dissenyi una instal·lació de llum inspirada en els horts, en la seva geometria regular, en les hortalisses, en el reg, en el cultiu, en la cultura, és a dir que meni un autèntic hort de la llum.

L’hortolana 2014 és la Maria Güell Ordis, llicenciada en escenografia per l’Institut del Teatre i creadora de l’estudi d’il·luminació La Invisible, des de on, fent equip amb altres professionals del disseny i l’arquitectura, ha dissenyat múltiples il·luminacions tant d’espectacles, com d’exposicions, espais efímers, esdeveniments, espais interiors, edificis..

Lluèrnia és un festival intensiu, de 6 hores de durada que gira a l’entorn del foc i de la llum. Es tracta d’una proposta de  Pim Pam Pum Foc!, el grup de diables i espectacles de carrer d’Olot, que actuarà com a amfitrió i programador del festival. En aquesta primera edició, el festival està sota la direcció artística d’en Pep Fargas i la producció i suport de l’Ajuntament d’Olot mitjançant l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot/Teatre Principal d’Olot.

Més informació: www.lluernia.cat

Fotografies: Lluèrnia

Categories: Cultura, Música, Teatre, i Turisme.