Olot tornarà a ser el punt de sortida del Trailwalker d’Oxfam Intermón

La cinquena edició de la Trailwalker tornarà a sortir d’Olot. Serà el dissabte 18 d’abril de 2015, i com s’ha fet en els últims quatre anys, el major repte esportiu solidari per equips del món recorrerà la Via Verda d’Olot a Sant Feliu de Guíxols.

trailwalker_gros

En l’edició d’aquest 2014 es van batre rècords de participació i recaptació, amb 356 equips de 6 persones inscrits i 942.000 euros recollits, xifres que Oxfam Intermón espera millorar en la convocatòria del 2015.

Uns 600 voluntaris majoritàriament garrotxins col·laboraran en la sortida i en els primers quilòmetres dels 100 totals que els participants han de fer en un màxim de 32 hores.

Oxfam Intermón Trailwalker és el major desafiament esportiu per equips del món per lluitar contra la pobresa. El desafiament consisteix a recórrer a peu 100 km en un màxim de 32 hores amb equips de quatre persones. Els membres de l’equip han de començar, caminar i acabar junts.

L’objectiu és lluitar contra la pobresa i la injustícia al món. Per això els equips es comprometen a aconseguir donatius que Oxfam Intermón destina a més de 400 projectes de cooperació, acció humanitària, comerç just i sensibilització de 40 països diferents. El Trailwalker era un exercici d’entrenament militar a Hong Kong. El 1981 va passar a convertir-se en un esdeveniment Oxfam per recaptar donatius. Avui és un dels principals desafiaments esportius del món, amb 16 esdeveniments a 11 països.

Des de la primera edició al nostre país (2011), ja han participat a l’Oxfam Intermón Trailwalker 1.133 equips i s’han recaptat més de 2,5 milions d’euros.

Més informació: Trailwalker Oxfam Intermón

Fotografies de Trailwalker

 

Categories: Esport i Solidari.