Presentació del llibre 700 anys de la Fira de Sant Lluc

L’Ajuntament d’Olot acull aquest divendres l’acte de presentació del llibre ‘700 anys d’empenta olotina’. El treball ha estat encarregat en motiu dels 700 anys de la fira de Sant Lluc i ha estat escrit pel periodista Jordi Casas.  No es tracta d’una història de la fira sinó d’un recorregut cronològic. La presentació anirà a càrrec de Manel Cuyàs.

 lluc_gros

La presentació és un dels diferents actes que inclou el programa commemoratiu de l’efemèride, un avançament del qual es va fer públic la setmana passada. La programació de la Fira de Sant Lluc o Fira de la Tardor a Olot inclou un espectacle eqüestre a la plaça de Braus, una exposició i mostra de camions de transport antics per la Fira del Primer de Maig, la presentació del llibre dels 60 anys de la Fira del Dibuix, obra de Josep Murlà, la publicació d’un nou conte de la faràndula inspirat en el certamen, un concert de Kepa Junquera i els actes propis de la Fira.

La Fira està pensada amb el doble objectiu de recuperar la memòria històrica i d’informar a les noves generacions d’un esdeveniment que ha anat evolucionant amb el pas del temps.

Així, a més de les demostracions de bestiar, enguany la Fira també inclourà una trobada de puntaires, demostració de cavalls, distinció a ramaders, veterinaris, negociants i transportistes relacionats amb la Fira, trobada de tractors antics, un especial de “Les Garrotxes”, la presentació del llibre d’EURAM Evolució econòmica de la Garrotxa i una activitat amb les escoles.

 

 

Categories: Cultura, Fires, mercats i festivals, Gastronomia, i Turisme.