Enguany, Sant Jordi ve a buscar el drac en dissabte!

I ja queda ben poc, ja arribem. Aquests vuit dies han passat volant i la diada de Sant Jordi ja està a la vista, tot està preparat per aquesta festa que enguany s’escau en cap de setmana. Però, donant un cop d’ull enrere i mirant com ha anat aquest trajecte d’una setmana, què veiem? Doncs, Girona i més enllà, la Garrotxa. I és que si aquests dies han passat tan ràpid, deu ser perquè vam tenir les cames i el cap al mateix lloc, a la cursa que va organitzar Oxfam Intermón que unia Olot i Sant Feliu de Guíxols en un mateix trajecte.

La Trailwalker, tal com s’anomena la cursa, va recaptar finalment i entre tots els participants, més de 800.000 euros que la ONG destinarà al projecte de facilitar l’accés a l’aigua en aquells països que és necessari fer llargs trajectes per aconseguir-ho. L’antiga via del carrilet doncs -ara ruta del carrilet-, va acollir les més de 1.600 persones que formaven els 418 equips, i va recuperar la funció de salvar grans distàncies; aquesta vegada unia Catalunya amb la gran tasca d’Oxfam Intermón.

Quina bona manera d’arribar a Sant Jordi! Però ara hem de fer el trajecte a l’inrevés i tornar a Olot perquè demà dissabte ens hi rebran els passejos i els carrers plens de parades de llibres i roses. Serà 23 d’abril i l’activitat de la diada no pararà màquines des de ben d’hora al matí fins ben entrada la vesprada com cada any. Bé, com cada any potser no perquè aquest any Sant Jordi s’escau en cap de setmana i significa que d’alguna manera la diada tindrà una altra magnitud. Enguany, ens permetem el luxe de viure la llegenda de la rosa i el drac durant un dia sencer oblidant que per norma general hem de comprar el llibre i la rosa corrents en sortint de la feina o de l’escola -tranquils perquè l’any vinent s’escau en diumenge!-.

A les escoles d’Olot però, no es volen perdre la cita. Els estudiants seguiran fent les parades pels seus viatges de final d’etapa i ja hauran preparat el terreny en el recital poètic que els alumnes de l’institut Montsacopa van fer ahir, dijous 20 d’abril a la sala El Torín, on van recitar Gabriel Ferrater, J.V. Foix o La Fontaine, en el recital anual dedicat a una lletra de l’abecedari. Aquest any gaudiu com mai de la diada i descobriu el munt de propostes que trobareu a tota la comarca de La Garrotxa i a la ciutat d’Olot.

Regaleu lletres i regaleu flors, que regalareu vida!

Categories: Activitats, Arts, Cultura, Esport, Excursions i rutes, Primavera, Solidari, Teatre, Tradició, i Uncategorized.