Tercera edició de la Fira Orígens d’Olot

Olot acollirà aquest cap de setmana la tercera edició de la Fira Orígens. Aquesta edició compta amb diverses novetats i amb un cartell de luxe amb nombrosos xefs amb estrella Michelin. És el cas de Joan Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols), Marc Gascons (Els Tinars), Jordi Juncà (Ca l’Enric) o Javier Cabrera (Els Brancs), entre d’altres.

 origens_gros

La fira comptarà amb un nou espai dedicat a l’Street Food, on s’hi trobaran diverses propostes amb menjar de carrer. Hi seran presents Butifarring, La Fageda o Natrus, entre d’altres. Una altra de les novetats destacades és el nou Concurs d’Allioli Orígens, que s’organitzarà el diumenge a l’Aula de Tast. També tindran premis el millor estand i el millor producte de la fira, que decidirà un jurat format per experts de diferents àmbits.

Pel que fa al programa de la Fira les activitats es repartiran en tres espais:

L’aula de cuina oferirà demostracions de cuina en directe. El dissabte, Joan Roca (El Celler de Can Roca) encetarà les activitats presentant la cuina d’El Celler de Can Roca; el seguirà Victor Trochi (Les Magnòlies) amb una sessió entorn les botifarres creatives; Raül Quadras, Rafael Faixedas i Carles Xuriguera portaran a Olot els platillos del Mams; David Colom i Joan Massegur (L’Hostalet i Hostal dels Ossos – Associació d’Hostalatge de la Garrotxa) hi aportaran la cuina volcànica; i finalment, Fina Puigdevall i Pere Planagumà (Les Cols) seran els encarregats de tancar les activitats del dissabte. El diumenge els protagonistes de l’Aula de Cuina seran Marc Gascons (Els Tinars) aportant els aires i productes de l’Empordanet; Javier Cabrera (Els Brancs) amb els productes de l’Empordà a la cuina d’avantguarda; Iolanda Bustos (La Calèndula) amb el bosc al plat; Isma Prados i la cuina saludable; i Jordi Juncà (Ca l’Enric) amb la caça reinterpretada.

L’aula de tast, espai reservat per a les activitats dels expositors, oferirà tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat presents a la fira. El dissabte serà el torn de la versió salada de la xocolata amb Xocolates Aynouse; Girona Excel·lent portarà productes d’excel·lència i vins de la DO Empordà: també hi haurà un tast Cerveses Poch’s i formatges de Mas Marcè i el Forn J.Costa, Forn Tubert i El Flequer del Carme, i els olis i fruits secs de Cooperativa Granadella oferiran tast de pans de la Garrotxa i olis de la Cooperativa. El diumenge Stevia Osona proposarà receptes dolces amb estèvia i Girona Excel·lent oferirà un nou tast de productes. En aquest espai també tindrà lloc, diumenge, el 1r Concurs d’Allioli Orígens 2014.

L’aula dels nens acollirà, tant dissabte com diumenge, tallers pedagògics a l’entorn la fruita, el pa, la xocolata i les amanides.

Más informació: www.firaorigens.cat

Fotografies: Fira Orígens

Categories: Cultura, Gastronomia, i Turisme.