Trailwalker 2016: La Garrotxa camina amb Oxfam

Encarem aquest final de setmana per retrobar-nos amb una de les festes més singulars del país; d’aquí a nou dies els carrers tornaran a estar plens de gent i d’alegria, de romàntics, lectors i amants de les flors. Sembla d’hora però la gent ja es prepara per donar una vegada més la benvinguda a Sant Jordi.

I de quina manera plantegem aquests dies i el cap de setmana que falta per la diada? A la comarca de La Garrotxa ho sabem prou bé. Ho fem per una banda amb tot allò que ens ha deixat el Festival de literatura MOT que ha viscut a la ciutat d’Olot aquesta darrera setmana i que dissabte dia 16 d’abril arriba al punt final. I ho fem per altra banda, continuant celebrant amb la família aquesta estació de l’any tan especial amb totes aquelles activitats programades a Primavera a Olot i tornant a la normalitat després del terratrèmol que va suposar el Sismògraf.

Però a Olot i a les terres de La Garrotxa no ens podem quedar quiets durant aquests nous dies que falten. I és en aquest punt que apareix com un esdeveniment imprescindible en el calendari d’Abril, la Oxfam Trailwalker. Es tracta d’una cursa solidaria organitzada per Oxfam Intermón amb l’objectiu de conscienciar i recaptar fons per una causa en la que els quilòmetres juguen en contra.

Tal com explica l’organització, hi ha milions de persones que viuen en la pobresa i tenen un dificilíssim accés a l’aigua; tan difícil com haver de realitzar una gran quantitat de quilòmetres per poder-la aconseguir. Des d’Oxfam Intermón, que es dediquen amb gran esforç a la tasca de consiensiació, han organitzat aquesta cursa per caminar amb totes aquestes persones.

La cursa, que es planteja per equips, uneix Olot, Girona i Sant Feliu de Guíxols; 100 quilòmetres que els equips recorreran amb la motxilla d’haver fet uns donatius molt necessaris per a Oxfam. Es tracta d’un esdeveniment molt important que ha arribat a recaptar 2,5 milions d’euros des del 2011, amb una participació de 1.133 equips. Tal com serà el de Madrid, ara és el torn d’aquestes terres; Olot també camina.

Categories: Activitats, Esport, Excursions i rutes, Natura, Primavera, i Solidari.